Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobata finantarea pentru proiectul "Realizarea unui sistem de sprijin pentru lucrarile hidrografice pe Dunare in scopul asigurarii adancimilor minime de navigare"

Autoritatea de Management pentru POSTransport si Administratia Fluviala a Dunarii de Jos R.A Galati  au semnat in data de 03.08.2012, contractul de finantare pentru proiectul „Realizarea unui sistem de sprijin pentru lucrarile hidrografice pe Dunare in scopul asigurarii adancimilor minime de navigare”.
 
Obiectivul proiectului consta in realizarea retelei de borne geodezice de sprijin pentru lucrarile topo-hidrografice pe Dunare, in vederea monitorizarii adancimilor minime de navigatie si pentru imbunatatirea activitatilor de intretinere a senalului (semnalizare plutitoare, costiera, masuratori topohidrografice, dragaje). Reteaua de borne geodezice de sprijin va fi realizata intr-un numar de 144 de locatii a cate trei borne fiecare.
 
Fiecare locatie va contine:

  • borna martor;
  • borna azimutala;
  • borna referinta.
 
Proiectul are un buget total de 5.258.746 lei, din care 3.056.238 lei constituie finantare nerambursabila acordata de CE din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin POS Transport 2007-2013, restul sumei fiind asigurata de la Bugetul de Stat. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte licitate de catre AFDJ R.A Galati.
 
Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 3 „Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor”, domeniul major de interventie 3.2 ”Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport”.
 
Durata totala a proiectului este 01.10.2012 – 30.09.2014.
 
Sursa: www.ampost.ro

Vizualizări: 145