Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRT va beneficia de expertiza Bancii Mondiale pentru consolidarea planificarii teritoriale si dezvoltarea urbana

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Banca Mondiala au semnat miercuri, 26 septembrie 2012, Acordul de prestari servicii de consultanta privind “Consolidarea capacitatii de planificare teritoriala, preconditie pentru dezvoltarea urbana”. Serviciile de consultanta, care se deruleaza pe o durata de 12 luni, urmand a fi finalizate in septembrie 2013, au ca obiectiv furnizarea de recomandari pentru imbunatatirea eficientei si eficacitatii politicilor de dezvoltare teritoriala si de investitii.

Cheltuielile aferente acestui acord, in valoare de 574.525 de euro, vor fi acoperite din fonduri structurale, prin bugetul Programului Operational Asistenta Tehnica.

Banca Mondiala va face o analiza, cu scopul de a recomanda masuri practice de reformare a sistemului de planificare din Romania si de a imbunatati capacitatea MDRT de diagnosticare a dinamicilor urbane si regionale si de promovare a oraselor competitive si sustenabile.

Conform acordului semnat, expertii Bancii Mondiale vor realiza atat o analiza-diagnostic a sistemului de planificare din Romania de la nivel central, regional si local, cat si o evaluare privind dezvoltarea urbana la nivel national. Se doreste, astfel, formularea unei politici publice nationale privind dezvoltarea urbana, precum si fundamentarea deciziilor nationale privind dezvoltarea urbana in viitoarea perioada de programare 2014–2020.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 111