Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Platforma de informare online dedicata finantarilor europene in Regiunea Nord Est

Pe parcursul anilor 2011 si 2012, Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a organizat trei ateliere de lucru intitulate “Platforma Informatiilor pentru Finantare”, in cadrul carora au fost reuniti reprezentantii organismelor de implementare a fondurilor structurale din Regiunea Nord-Est.

Scopul acestor intalniri il reprezinta crearea unei platforme comune de informare, prin intermediul careia informatiile despre disponibilitatea si absorbtia fondurilor europene in Regiunea Nord-Est sa ajunga intr-un mod eficient la cetateni.

In scopul prezentarii variantei actuale a acestei aplicatii si stabilirii modalitatilor de actualizare viitoare a acesteia de catre membrii grupului de lucru, s-a organizat cea de-a patra intalnire a „Platformei informatiilor pentru finantare”, in data de 28 septembrie 2012, la Hotel Roman, Municipiul Roman, Judetul Neamt.

In cadrul intalnirii au fost prezenti reprezentanti ai organismelor intermediare pentru programele operationale din regiunea Nord-Est, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, jurnalisti si coordonatori ai website-urilor nationale de prestigiu in domeniul finantarilor europene.

Discutiile s-au concentrat atat pe forma actuala a Platformei si a modalitatilor eficiente de actualizare a acesteia, cat si pe viitorul instrumentului in perioada de programare 2014-2020. De asemenea, noii membri ai grupului de lucru, din cadrul autoritatilor publice si-au manifestat interesul pentru promovarea Platformei finantarilor, astfel incat sa isi dovedeasca utilitatea pentru un numar cat mai mare de institutii si cetateni interesati de situatia finantarilor europene in Regiunea Nord-Est.

Raportul platformei la data de 01.09.2012, cuprinde informatii din 12 programe de finantare monitorizate, respectiv peste 6.900 contracte de finantare cu o valare a asistentei financiare nerambursabile in valoare totala de 12 miliarde lei si poate fi descarcat de pe pagina www.adrnordest.ro sectiunea finantare.

Sursa: Centrul Europe Direct Nord-Est

Vizualizări: 121