Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul pentru dezvoltarea cloud-ului guvernamental, publicat în consultare publică

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), în calitate de coordonator de reformă și investiție, prin agenția de implementare Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) – Organismul Intermediar de Promovare a Societății Informaționale (OIPSI), a publicat vineri, 20 ianuarie 2023, în consultare publică Ghidul aferent Investiției I2 – Dezvoltarea cloud-ului și migrarea în cloud.

Obiectivul general al apelului de proiecte este modernizarea tehnologiilor utilizate în instituțiile publice astfel încât acestea să fie dezvoltate pentru cloud (cloud ready), dezvoltând, în același timp, noi aplicații native pentru migrația în cloud.

Obiectivele specifice ale apelului de proiecte sunt:

  • identificarea instituțiilor care dețin aplicații/sisteme informatice ce deservesc servicii digitale guvernamentale și prioritizarea acestora;
  • minim 30 de aplicații de servicii digitale guvernamentale dezvoltate pentru cloud (cloud ready) vor migra către soluții de tip platformă ca serviciu (PaaS) sau infrastructură ca serviciu (IaaS).

Tipul apelului de proiecte este necompetitiv, cu termen limită de depunere.

ADR este beneficiarul investiției și, în această calitate, va asigura, pe baza unor acorduri de parteneriat, pregătirea și migrarea în cloud-ul guvernamental a minim 30 de aplicații/sisteme informatice ce deservesc servicii digitale guvernamentale.

Bugetul total estimat este de 187.500.000 euro, finanțare asigurată prin PNRR.

Perioada de consultare publică se încheie pe data de 06.02.2023.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi transmise până la data de 6 februarie 2023, la adresa de e-mail pnrr@research.gov.ro.

Descarcă ghidul

Sursa: MCID

Vizualizări: 352