Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Studentii si masteranzii economisti incep sesiunile de practica in Intreprinderi Simulate

In perioada 15 octombrie 2012 – 27 ianuarie 2013 se desfasoara in cadrul proiectului strategic ,,Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” (POSDRU/90/2.1/S/63442) ultimul modul de practica in Intreprinderi Simulate. In cadrul modulelor de practica studenti si masteranzi din facultati cu profil economic isi insusesc abilitati de gestionare a unei afaceri in domeniile turism, comert-afaceri internationale si banking.

Modulul se va desfasura intr-o retea de 4 laboratoare de simulare a afacerilor infiintate in cadrul Universitatii “Ovidius” din Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi, pe parcursul a 12 saptamani.

Studentii si masteranzii selectati pentru al IV-lea modul de practica in intreprinderi simulate se vor constitui in echipe de lucru, fiecare echipa fiind formata din studenti „angajati” si masteranzi „manageri”, coordonati de un tutore provenit dintr-o intreprindere reala. Fiecare echipa de lucru va formula un plan de afaceri, va efectua operatiuni specifice domeniului de activitate cu ajutorul unei aplicatii de tip ERP si va analiza diverse scenarii privind mediul de afaceri in cadrul unui joc de conducere derulat cu ajutorul unei aplicatii de simulare a afacerilor.

Studentii si masteranzii care vor obține performante in cadrul stagiului de practica in Intreprinderi Simulate vor primi premii in bani si vor putea fi angajati in intreprinderi reale ca urmare a unei evaluari realizate de un juriu format din experti ai echipei de proiect si angajatori.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
Proiect POSDRU/90/2.1/S/63442
Structural Consulting Group - Partener 4

Vizualizări: 139