Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Achizitii publice: ANRMAP a publicat varianta actualizata a documentatiei standard pentru servicii de transport aerian

In scopul facilitarii si eficientizarii procesului de achizitii publice, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a publicat pe site-ul institutiei varianta actualizata a documentatiei de atribuire standard pentru servicii de transport aerian.

Actuala varianta a documentatiei de atribuire pentru servicii de transport aerian, elaborata de ANRMAP cu sprijinul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), reprezinta rezultatul unei consultari publice, initiate de in luna martie a acestui an.

Documentatia standard pentru servicii de transport aerian a fost elaborata cu scopul de a oferi un cadru general de cerinte, care sa cuprinda formulari agreate, ca regula de buna practica pentru documentatiile de atribuire a serviciilor de transport aerian, servicii cu grad mare de interes pentru majoritatea autoritatilor contractante.

Se asigura astfel, atat autoritatilor contractante achizitoare, cat si operatorilor economici, un set minim de reguli de baza, in concordanta cu prevederile legislatiei in materia achizitiilor publice, destinat sa faciliteze elaborarea si prezentarea unitara a ofertelor.

Utilizarea documentatiei standard se va face in mod obligatoriu doar in situatia in care autoritatea contractanta achizitoare, la momentul initierii procedurii de atribuire, nu are posibilitatea de a identifica cu certitudine destinatiile zborurilor.

Pentru situatiile in care, la momentul initierii procedurii de atribuire, sunt identificate cu certitudine destinatiile zborurilor, elementul incert fiind doar cel al numarului de bilete ce urmeaza a se achizitiona pe durata acordului-cadru, utilizarea prezentei documentatii este optionala.

Pentru o abordare unitara, a tuturor actorilor implicati in procesul achizitiilor publice, ANRMAP a transmis spre consultare, Unitatii de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice si Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, proiectul documentatiei standard de atribuire aferent serviciilor de transport aerian, in vederea emiterii de catre acestia, a unui punct de vedere.

Forma finala a documentatiei de atribuire standard pentru servicii de transport aerian urmeaza sa fie aprobata prin Ordin al Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si ulterior va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I.

Textele documentelor mentionate mai sus sunt disponibile pe site-ul A.N.R.M.A.P.la sectiunea “Documentatii standardizate” sau dand click aici.

Sursa: www.anrmap.ro

Vizualizări: 167