Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRAP propus ca Autoritate de Management in cadrul a trei Programe Operationale transnationale

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost nominalizat ca Autoritate de Management pentru viitorul Program Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2014-2020”, confirmandu-se, astfel, reusita cooperarii dintre statele participante, in cei sapte ani de functionare a Programului. Totodata, acesta a fost nominalizat pentru a avea acest rol si in cadrul programelor Romania – Ucraina si Romania – Moldova 2014 – 2020.

Nominalizarile reprezinta recunoasterea rezultatelor obtinute anterior, atat in cadrul programelor de cooperare transfrontaliera din perioada de pre-aderare, a celor ale Programul Operational Comun Romania - Ucraina Republica - Moldova 2007-2013, cat si reusita cooperarii dintre statele participante, in cei sapte ani de functionare a Programului Operational Comun „Bazinul Marii Negre”.

Decizia privind programele de cooperare transfrontaliera a fost luata in data de 18 iunie la Bucuresti, in cadrul reuniunilor Comitetelor Comune de Programare pentru Programele de cooperare transfrontaliera Romania-Ucraina si Romania-Republica Moldova si pe 20 iunie, la Constanta, la cea de-a doua intalnire a Comitetului Comun de Programare pentru viitorul Program Operational Comun “Bazinul Marii Negre 2014-2020”.

Comitetele de Programare pentru Programele de cooperare sunt structuri comune abilitate sa elaboreze programe operationale si sunt formate din reprezentanti desemnati de statele partenere. Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finantat de Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat si co-finantat de statele participante in program.

Comitetul Comun de Programare este o structura comuna, formata din reprezentanti desemnati de statele participante, si care are rolul de a elabora viitorul Program Operational Comun “Bazinul Marii Negre 2014-2020”.

In actuala perioada de programare, Romania, prin intermediul MDRAP, participa la 11 programe de cooperare teritoriala europeana, fiind autoritate de management pentru 4 dintre acestea, iar pentru celelalte 7 avand rol de autoritate nationala. Programele contribuie la facilitarea gasirii unor solutii comune la probleme transfrontaliere, transnationale si interregionale pentru o gama larga de domenii, de la infrastructura transfrontaliera, actiuni comune de prevenire a riscurilor, protectia mediului pana la schimburi de bune practici.


Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Vizualizări: 93