Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 1.000 de cereri de finantare respinse in prima faza a evaluarii pe POSDRU. Au mai ramas proiecte de evaluat in faza B?

Ieri, AM POSDRU a publicat cele mai recente liste cu proiectele respinse in faza A a evaluarii pe liniile lansate in aceasta vara, numarul cererilor de finantare care nu au indeplinit criteriile de eligibilitate/administrative fiind printre cele mai mari de pana acum: 171 de proiecte respinse pe CPP 144 (DMI 6.3 – „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”) si 100 de proiecte respinse pe CPP 165 (DMI 6.2 – “Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”).

“Topul 3” al apelurilor cu cele mai multe proiecte respinse este completat de CPP 125 (DMI 5.1 – “Fii activ pe piata muncii!”), cu 109 proiecte care nu au trecut de faza A.

Mentionam ca cele 3 CPP-uri cu cel mai mare numar de proiecte respinse vizeaza proiecte de tip strategic, unde numarul cererilor de finantare transmise prin Action Web a fost printre cele mai mari.

Concurenta ramane acerba

Conform cifrelor oficiale publicate de Autoritatea de Management a POSDRU, pana in prezent, nu au trecut de prima faza a evaluarii peste 1.100 de proiecte depuse pe parcursul acestei veri, iar acest numar este de asteptat sa creasca, avand in vedere ca exista apeluri de proiecte pe Axele 1 si 2 pentru care nu au fost, inca, publicate astfel de liste.

In urma cu doua saptamani,www.fonduri-structurale.ro a solicitat Autoritatii de Management a POSDRU si Organismelor Intermediare date cu privire la:

  • numarul de proiecte trimise in cadrul sistemului informatic Action Web pana la termenul limita de depunere, pe fiecare CPP in parte;
  • numarul de proiecte care au intrat in Faza A a evaluarii, pe fiecare CPP in parte;
  • numarul de proiecte ramase pentru evaluare in Faza B, pe fiecare CPP in parte.

Conform raspunsurilor primite, dupa prima faza a evaluarii, in cursa pentru finantare continua sa ramana un numar foarte mare de proiecte, ce depaseste cu mult numarul estimat de proiecte finantabile pe fiecare apel, raportat la bugetele disponibile.

Una dintre cele mai acerbe competitii se anunta pe DMI 5.1. – proiecte strategice, unde, pentru faza B, au ramas in evaluare 213 proiecte (inainte de solutionarea contestatiilor depuse pe faza A). In conditiile in care alocarea disponibila pe acest apel este de 50 milioane de euro, iar valoarea maxima eligibila/proiect poate atinge 4 milioane de euro, numarul de proiecte finantate ar putea fi de doar...13!

Daca doriti sa vedeti ce concurenta are proiectul dumneavoastra, click aici.

* Vom reveni cu detalii privind numarul de contestatii depuse pe fiecare CPP dupa publicarea rezultatelor fazei A si solutionarea acestora. AM POSDRU, care este responsabila de centralizarea si solutionarea contestatiilor, inca nu a raspuns solicitarii de informatii adresate de www.fonduri-structurale.ro.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 148