Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Drafturile programelor operationale pentru 2014-2020 vor fi publicate pana la finalul lunii februarie

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, sustine ca Acordul de Parteneriat va fi transmis CE pentru analiza si aprobare pana la finalul acestei luni, intr-o forma care va integra atat contributia Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), cat si observatiile si comentariile primite de la Comisia Europeana. Declaratia a fost facuta in cadrul celei de-a sasea reuniuni a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, organizata astazi, 4 februarie.

Totodata, ministrul a declarat ca programele operationale pentru perioada 2014-2020 vor fi publicate pe site-ul ministerului pana la finalul lui februarie, spre consultare, „astfel incat toti cei interesati sa isi poata aduce contributia la definitivarea acestor documente foarte importante”. Dupa integrarea tuturor observatiilor, la finalul lunii martie, programele operationale vor fi trimise Comisiei Europene.

Conform ministrului fondurilor europene, Romania va putea lansa apeluri de proiecte pe noile programe operationale inainte ca documentele sa fie aprobate in mod oficial de catre Comisia Europeana. „Este o schimbare de abordare care cu siguranta va aduce si un nivel de cheltuieli destul de ridicat inca din primul an al noului cadru financiar”, a adaugat primul ministru Victor Ponta, prezent la reuniunea CIAP.

Primul ministru a subliniat si faptul ca, in perioada 2014-2020 Romania beneficiaza de o alocare de numai 21 miliarde de euro, care, raportata la numarul de locuitori, este mult mai mica decat cea a altor state membre UE, precum Cehia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania sau Croatia. „Aceasta este situatia, trebuie sa ne adaptam si sa incercam sa folosim acesti bani”, a declarat Ponta.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 92