Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

„EVALUAREA EVALUARILOR” - O analiza tehnica asupra mecanismului de evaluare si selectie a proiectelor POSDRU

Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro a dat, astazi, publicitatii analiza tehnica asupra mecanismului de evaluare si selectie a proiectelor POSDRU – „EVALUAREA EVALUARILOR”. In acest demers am plecat de la premisa ca procesul de evaluare nu este deloc simplu, pe cat ar putea parea la prima vedere. Totusi, existenta unor „verigi slabe” atat la nivel procedural, cat si in punerea efectiva in practica a procesului sunt de natura sa creeze tensiuni in relatia finantator-finantat si neincredere in sistemul de gestionare a fondurilor structurale in Romania.

Dorim prin aceasta analiza sa aducem in atentia autoritatilor si opiniei publice, elementele „sensibile” ale procesului de evaluare a proiectelor depuse in cadrul apelurilor lansate anul trecut pe POSDRU pe care AM POSDRU trebuie sa le rezolve repede pentru ca procesul de evaluare a proiectelor ce urmeaza a fi depuse in viitor si imediat pe DMI 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale” sa fie unul corect si profesionist.

Analizand mecanismul de evaluare am constatat cu surprindere ca cei de pe lista de rezerva nu pot contesta punctajul primit, ca inca exista o lipsa de predictibilitate a AM POSDRU pe relatia alocari anuntate - suplimentari efectuate - sume contractate, ca ACTION Web-ul este o panza plina de capcane si limitata in raport cu cerintele pe anumite criterii de evaluare. Am mai descoperit ca UNOR persoane ar trebui sa li se interzica dreptul de a mai evalua proiecte atata timp cat mai intalnim in grile formulari aberante de genul: „Proiectul nu este relevant in raport cu nevoile GT (n.r. grupului tinta): FP (n.r. formarea profesionala) in domeniile "agent de curatenie" sau "camerista" nu necesita in mod obligatoriu alocarea de fonduri comunitare si nici nu conduce la cresterea stimei de sine a persoanelor din GT.

Pentru mai multe detalii puteti consulta analiza completa.

Echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro

Vizualizări: 274