Simpozionul International Young Skal 2014: Peste 50 de tineri specialisti in turism din intreaga lume s-au reunit la Bucuresti
Romania si-a consolidat pozitia pe harta turismului mondial printr-un eveniment de anvergura organizat in perioada 24-27 aprilie de clubul Young Skal Bucuresti, “divizia de tineret” a Asociatiei Skal International Romania (SIR) si prima organizatie profesionala a tinerilor din domeniul turismului din Romania. Este vorba de cea de-a doua editie a Simpozionului International Young Skal, care a reunit peste 50 de specialisti din turism, membri ai cluburilor Skal si Young Skal din peste 10 tari ale lumii: Germania, Finlanda, Suedia, Italia, Bulgaria, Turcia, Spania, Statele Unite ale Americii, Belgia, Croatia, si – desigur – Romania.
Scopul simpozionului a fost de a contribui la dezvoltarea si promovarea turismului prin incurajarea schimbului de idei, experienta si bune practici intre tinerii care lucreaza in aceasta industrie. „Am demonstrat ca, lucrand in echipa, cu determinare si perseverenta, putem atinge orice obiectiv. Prin acest eveniment, Young Skal isi confirma statutul de organizatie elitista a tinerilor profesionisti din turism”, a sustinut presedintele Young Skal Bucuresti, Andrei Mihailescu, in deschiderea evenimentului.
In cadrul unui workshop interactiv, tinerii profesionisti participanti la simpozion au dezvoltat impreuna solutii pentru ca proiectul Young Skal sa devina o voce puternica si reprezentativa pentru turismul international si o retea de referinta pentru alte organizatii profesionale din domeniu. Printre solutiile propuse se numara implementarea unui program transnational de stagii de practica, prin care tinerii sa poata efectua internshipuri in organizatiile afiliate Skal si Young Skal dintr-o alta tara; infratirea cluburilor Young Skal din diferite tari, in vederea facilitarii schimbului de bune practici, dar si continuarea seriei de simpozioane internationale dedicate tinerilor specialisti.
Ultima zi a simpozionului a constat intr-o excursie in zona Bran-Moieciu, care a inclus o prezentare despre pastrarea traditiilor romanesti, sustinuta de dna. Maria Stoian, presedinte fondator al ANTREC. Evenimentul s-a incheiat cu o cina festiva la JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti, unde participantii au imbracat portul popular din tarile lor de origine, marcand astfel importanta promovarii traditiilor prin intermediul turismului.
“A fost un eveniment memorabil, care a unit tineri entuziasti din domeniul turismului de pe 3 continente diferite. Echipa Young Skal Bucuresti a avut sansa sa invete cum se organizeaza un mega-eveniment si sa realizeze cat de importanta este munca in echipa. Am avut sansa sa demonstram ca noi, tinerii, putem realiza un proiect cu care s-ar mandri multi dintre profesionistii din domeniu”, a declarat Ana Goicea, coordonatorul Simpozionului International Young Skal 2014.
Bucurestiul, prima capitala a lumii care a primit titlul de "Oras al Pacii"
Pe data de 25 aprilie, in cadrul Simpozionului a fost organizata o ceremonie de acordare a titlului de „Oras al pacii” municipiului Bucuresti. In cadrul ceremoniei, clubul Young Skal Bucuresti, impreuna cu Asociatia Skal International Romania, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, si Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) au desemnat un loc de reculegere in Parcul Herastrau din Capitala si au plantat 12 copaci, simboluri ale trainiciei, renasterii si pacii. Totodata, au fost inaugurate doua placi comemorative dedicate valorilor sustinute de organizatiile Skal la nivel international: Prietenie, Pace, Solidaritate si Promovarea intereselor comune din domeniul turismului. Ceremonia s-a incheiat cu eliberarea unor porumbei albi si agatarea simbolica de crengile copacilor plantati a unor cartonase continand mesaje despre pace.
Urmare a acestei ceremonii, capitala Romaniei a devenit primul oras-capitala din lume care primeste distinctia de „Oras al pacii”, acordata de Institutul International al Pacii prin Turism (IIPT) si Skal International. Ceremonia si-a propus sa atraga atentia asupra contributiei turismului, prin intarirea relatiilor de prietenie si afaceri dintre tari, la consolidarea si mentinerea pacii si la promovarea tolerantei si diversitatii culturale.
La ceremonie au participat peste reprezentanti ai Skal International; specialisti reputati din industria turistica din Romania; tineri care studiaza sau lucreaza in turism; reprezentanti ai administratiei publice locale si ALPAB; reprezentanti ai presei si bloggeri de turism. Placile comemorative si copacii se afla in zona Aquarium din Parcul Herastrau si sunt usor accesibile de pe aleile parcului.
Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro