Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat Strategia pentru dezvoltarea IMM si imbunatatirea mediului de afaceri din Romania – Orizont 2020

In cadrul sedintei de Guvern de saptamana aceasta a fost adoptat proiectul de hotarare pentru aprobarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea mediului de afaceri din Romania-Orizont 2020. Strategia stabileste politica Guvernului Romaniei pentru urmatorii sapte ani cu privire la sprijinirea cresterii extensive si intensive a sectorului IMM, cu accent pe sporirea numarului de IMM-uri active la nivel local si pe piete externe de interes dar si cresterea densitatii IMM-urilor, in special in zonele unde aceasta se situeaza sub media europeana, in vederea diminuarii disparitatilor regionale actuale.

,,Obiectivul general al Strategiei il reprezinta crearea unui mediu favorabil afacerilor, initiativei private si spiritului antreprenorial, stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor si sprijinirea cresterii competitivitatii mediului de afaceri autohton dar si dezvoltarea intreprinderilor existente si crearea de noi locuri de munca pana la sfarsitul anului 2020. Prin pachetul de masuri guvernamentale pe cele 5 directii de actiune ne propunem ca in 2020 sa atingem tinta stategica de 36 de intreprinderi la mia de locuitori.” a declarat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

Un alt proiect important aprobat saptamana aceasta a fost si proiectul de lege privind stimularea investitorilor individuali (business angels), un instrument modern de finantare al afacerilor, dupa modelul existent in alte tarii ale UE ca Finlanda, Marea Britanie, Italia, asezand astfel Romania pe harta antreprenoriala a Europei.

,,Prin proiectul Business Angels am reusit sa oferim investitorilor individuali sansa de a finanta start-up-uri, printr-un cadru legislativ ce ofera si facilitati fiscale, si sa incurajam oamenii de afaceri cu potential financiar ridicat sa faca acest lucru. Prin astfel de initiative incercam sa aducem instrumente care sa modernizeze mediul de afaceri, sa aduca alternative pentru ceea ce inseamna finantarea si atragerea de investitii.” a declarat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

Sursa: DIMMMAT

Vizualizări: 427