Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFCN: Astazi s-a lansat concursul de proiecte culturale I/2015

Administratia Fondului Cultural National a anuntat lansarea sesiunii de finantare I/2015, destinata sustinerii de proiecte culturale, astazi, 9 martie 2015.

AFCN acorda finantari nerambursabile pentru proiecte culturale, cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie 2015.

Suma disponibila pentru finantarea nerambursabila este de 2.700.000 lei, repartizata astfel:

  • ARTE VIZUALE (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, colaj, animatie, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, design, arhitectura, proiecte curatoriale) 1.000.000 lei
  • ARTELE SPECTACOLULUI (teatru, muzica, dans) 1.600.000 lei
  • CONTESTATII 100.000 lei

Suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este de 50.000 lei.

Perioada de inscriere a proiectelor culturale este cuprinsa in intervalul 09 martie – 07 aprilie 2015. Termenul limita de inscriere a proiectelor: 07 aprilie 2015, ora 17:00. Inscrierile se fac online prin intermediul www.afcn.ro.

Finantarea se adreseaza: persoanelor fizice autorizate, asociatiilor, fundatiilor, institutiilor publice de cultura, societatilor comerciale care deruleaza activitati culturale.

AFCN va acorda o atentie deosebita proiectelor culturale de anvergura, transversale si integratoare si va urmari in 2015 ca prioritati:
  • Sustinerea artei contemporane (masura in care proiectul se inscrie in promovarea artei contemporane, arta contemporana fiind vazuta ca o arta a prezentului, realizata cu mijloace si teme ale prezentului)
  • Incurajarea debutului artistic (masura in care proiectul ofera oportunitati de exprimare pentru artistii aflati la debut)
  • Incurajarea mobilitatii culturale pe teritoriul Romaniei si a interventiei culturale (masura in care proiectul cultural este conceput pentru a putea fi realizat/prezentat si in alte contexte geografice si culturale de pe teritoriul Romaniei)

Descarca anuntul de lansare a competitiei
Descarca pachetul aplicantului

AFCN cauta experti evaluatori

Administratia Fondului Cultural National invita operatorii culturali (uniuni de creatie, organizatii nonguvernamentale si/sau institutii publice) sa formuleze propuneri pentru constituirea unui corp de experti evaluatori independenti pentru evaluarea proiectelor care vor fi depuse spre finantare in sesiunea I/2015.

Procesul de evaluare se desfasoara on-line si nu necesita prezenta expertului in Bucuresti pe parcursul evaluarii, care poate dura intre 14 si 30 de zile calendaristice. Evaluarea proiectelor este o activitate remunerata. In conformitate cu legea, nu poate fi evaluator o persoana ce are statutul de functionar public.

In acest sens, AFCN invita organizatiile interesate sa transmita, pana cel tarziu la data de 07 aprilie 2015, numele si datele de contact ale persoanelor propuse pentru calitatea de expert evaluator independent, insotite de un CV si de formularul de candidatura completat,prin e-mail la adresa contact@afcn.ro, prin fax la nr. 021.891.91.55 sau la sediul institutiei, in atentia d-nei Felicia Burcea.

Fiecare expert evaluator independent va putea fi propus pentru o singura arie tematica in functie de expertiza sa. Acreditarea expertizei in evaluarea proiectelor de catre un organism abilitat sa emita aceste documente, constituie un avantaj.

In vederea alcatuirii comisiilor de experti evaluatori independenti, pentru fiecare arie tematica, propunerile vor fi analizate si avizate de catre Consiliul Administratiei Fondului Cultural National, numit prin ordin al Ministrului Culturii.

Sursa: AFCN

Vizualizări: 275