Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR 2014-2020: O mai buna promovare a lucrarilor derulate la obiective de patrimoniu national

CE, AM POR si Ministerul Culturii au decis: proiectele de reabilitare a monumentelor istorice si de patrimoniu finantate din noul program Regio vor fi mai bine promovate si vor implica in mod activ Directiile Judetene de Cultura in monitorizarea lucrarilor de reabilitare/restaurare.

Acestea au fost concluziile intalnirii care a avut loc la sediul MDRAP. Intalnirea a avut loc in vederea imbunatatirii procesului de implementare a proiectelor din domeniul patrimoniului cultural in perioada 2014 – 2020, prin asumarea lectiilor invatate in perioada de programare 2007 - 2013.

La intalnire au participat reprezentanti ai CE care monitorizeaza implementarea programului Regio, reprezentanti ai Ministerului Culturii care implementeaza proiecte in domeniul reabilitarii monumentelor istorice si reprezentantii Autoritatii de Management pentru Regio.

In urma discutiilor, s-a concluzionat ca proiectele care vizeaza reabilitarea monumentelor de patrimoniu necesita o mai mare promovare, precum si activitati de informare a publicului cu privire la specificitatea lucrarilor de reabilitare sau restaurare efectuate asupra obiectivelor, in concordanta cu legislatia in domeniu.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 138