Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansata o platforma de colaborare pentru proiecte de mobilitate urbana

Saptamana trecuta a fost lansata oficial EV4SCC, o platforma de colaborare care are ca scop intermedierea unor parteneriate la nivel european care sa stimuleze mobilitatea urbana inteligenta. Coordonata de Urban Foresight, platforma EV4SCC ofera o serie de oportunitati pentru cooperare si dezvoltare de proiecte axate pe solutii de mobilitate electrica inteligenta in Europa.

Platforma include sectoarele transporturilor, energiei si TIC, reunind 59 parteneri din 19 de tari. In proiect sunt implicate 15 orase si regiuni cu start-up-uri, IMM-uri, organizatii de cercetare, companii mari si ONG-uri.

Lansarea a avut loc la Bruxelles, in cadrul Conferintei “Transport for Smart Cities” organizata de Directia Generala a Comisiei Europene pentru Mobilitate si Transporturi (DG-MOVE) si care a reunit 150 de practicieni si lideri selectati din sectorul public si privat.

Recunoscuti ca promotori ai mobilitatii inteligente, reprezentantii "oraselor pilot", Dundee, Birmingham, Gothenburg, Grand-Lyon Metropole si regiunea Ile-de-France (Regiunea Paris) au fost invitati sa semneze declaratia EV4SCC privind "Solutii de electromobilitate inteligenta in Europa". Sunt primii pasi catre crearea unei platforme active si inovatoare legate de electromobilitatea in Europa. Aceste initiative vor sprijini inovatia, pentru a crea noi locuri de munca si a integra transportul pe piata europeana unica digitala.

Reprezentantii Urban Foresight au declarat ca se pot intampla lucruri mari atat pentru orase, cat si pentru intreprinderi, subliniind ca exista o perspectiva de doi ani, pana la sfarsitul anului 2017, in care se doreste atragerea in aceasta platforma a 50 de orase, precum si o crestere cu 50 de procente a numarului de colaborari intre parteneri care sa se concretizeze in 50 de noi proiecte, concentrate pe segmentul de piata reprezentat de mobilitatea electrica.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 259