Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă a transmis MFE propuneri de modificare a ghidului România Start-up Plus
Joi, 21 iulie, Asociația „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă” a organizat dezbaterea publică cu privire la condițiile de finanțare propuse de Ministerul Fondurilor Europene prin apelul de proiecte România Start-up Plus, ce va fi lansat în luna august 2016.
Conform comunicatului Asociației, unele dintre cele mai importante măsuri discutate se referă la:
- Condițiile pentru acordare a tranșelor de finanțare pentru start-up-uri;
- Posibilitatea de a implementa proiectele în parteneriat;
- Eliminarea restricțiilor privind programul de formare;
- Formula de alocare a bugetului proiectului pe tipuri de cheltuieli;
- Eliminarea restricțiilor pentru participanții la concursul de planuri de afaceri.
Este important să învățăm toate lecțiile din programul anterior şi să ne asigurăm că sunt eliminate disfuncțiile şi barierele artificiale, astfel încât programul să îşi atingă obiectivele şi firmele nou înființate să rămână pe piață într-o proporție cât mai mare. Atenția beneficiarilor trebuie să se concentreze pe calitatea afacerilor şi nu pe îndeplinirea unor criterii artificiale. a declarat Rodica Lupu, președintele Asociației „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă.
În partea a doua a reuniunii a participat şi domnul Remus Trandafir, consilier al ministrului, care a apreciat demersul şi care a precizat că va lua în calcul toate propunerile, dar şi că susține modificările propuse în măsura în care se propun alternative viabile care să asigure atingerea obiectivelor inițiale stabilite de Minister.
Conform comunicatului, raportul complet al dezbaterii a fost înaintat Ministerului Fondurilor Europene, împreună cu lista participanților, ieri, 25 iunie 2016 iunie.
Descarcă Raport
Sursa: Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă