Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul pentru școli – în consultare publică!

În contextul modificării cadrului legislativ european pentru implementarea programelor pentru şcoli şi în perspectiva actualizării legislației naționale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale supune dezbaterii publice un document pe baza căruia urmărește să primească reacții din partea publicului larg – de la reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultură, la administrația publică centrală sau locală, la părinţi, profesori şi elevi.

Programul pentru şcoli” are în vedere unificarea şi uniformizarea prevederilor actualelor programe de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui şi produselor lactate în unităţile de învăţământ. De-a lungul timpului au fost diverse abordări cu privire la aceste două programe şi, prin dezbaterea publică lansată de MADR, ne dorim să rezulte un nou program pliat pe nevoile copiilor din România”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Documentul cuprinde o prezentare a implementării celor două programe –Fructe în şcoli şi Laptele şi cornul – din punct de vedere al plusurilor şi minusurilor, alături de propuneri pentru structura noului program, cu aplicare din anul şcolar 2017-2018.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale invită toţi cetățenii interesați de derularea acestui program sa transmită opinii, propuneri ori sugestii în termen de 45 zile la adresele de e‐mail: irina.georgescu@madr.ro, vasile.dreve@madr.ro.

Descarcă programul

Bugetul UE (din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA) stabilit pentru fiecare componentă a programului este de 6.866.848 euro pentru schema de fructe şi legume şi de 10.399.594 euro pentru schema de lapte, pe fiecare an şcolar.

Sursa: MADR

Vizualizări: 379