Au fost lansate două apeluri de proiecte pe Programul România-Republica Moldova!
MDRAPFE, în calitate de Autoritate de Management, a lansat, în data de 20 decembrie 2017, două apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.
- Apelul 1 se adresează proiectelor HARD (proiecte a căror componentă de infrastructură depășește 1.000.000 de euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este de 32.500.000 de euro. Pentru a descărca Ghidul, click aici.
- Apelul 2 se adresează proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componentă de infrastructură sau a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de 1.000.000 de euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este de 16.102.160 de euro. Pentru a descărca Ghidul, click aici.
Data limită pentru depunerea on-line a aplicațiilor este 7 mai 2018, ora 16:00. Aplicațiile vor fi depuse și în format de hârtie.
Informații despre pașii de urmat pentru depunerea aplicațiilor, prioritățile vizate de apeluri, valoarea maximă a finanțărilor acordate, precum și regulile de eligibilitate sunt prezentate în pachetele de aplicație disponibile aici.
Potenţialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte al Programului RO-MD sunt: autorități regionale/județene și locale, instituții publice, instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, institute de cercetare sau alte organizații relevante având sediul în aria programului (România – judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi; Republica Moldova – întreg teritoriul).
Programul urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entități aflate de o parte şi cealalta a graniţei, care să aducă beneficii comunităților din zona de frontieră.
Contact pentru informații suplimentare:
Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iaşi (BRCT Iaşi)
Strada Ralet Nr. 2 A, Iaşi, România
E-mail: helpdesk@brctiasi.ro
Telefon: +40 232 270646
Fax: +40 232 260464
***
Programul Operaţional Comun România- Republica Moldova 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova şi va contribui la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate: evoluţia către o regiune de prosperitate şi bună vecinătate, realizată prin acţiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre şi nemembre ale UE care se învecinează.
Sursa: MDRAPFE