Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Companiile beneficiază de finanțări avantajoase prin programul „Inițiativă pentru IMM-uri”

În acest moment, multe IMM-uri din România semnalează dificultăți în accesarea de credite bancare. Principalele cauze sunt reprezentate de lipsa garanțiilor și de costul ridicat al creditului. Aceste bariere pot fi înlăturate prin utilizarea instrumentelor de garantare din fonduri europene destinate IMM-urilor.

Având în vedere procentul mic al întreprinzătorilor care își finanțează activitatea prin credite bancare, dar și obiectivele multor IMM-uri de a-și extinde afacerile în următorii ani, instrumentele de garantare, cum ar fi Inițiativa pentru IMM-uri (SMEi), pot reprezenta soluții ce ar putea fi implementate cu succes de aceste firme.

Primele afaceri în cadrul programului de garantare au fost deja finanțate cu succes de BRD - Groupe Societe Generale. Dacă vrei să începi un nou proiect în afaceri sau pur și simplu vrei să dezvolți afacerea ta, dar nu dispui de suficiente garanții pentru accesarea unui credit bancar, BRD - Groupe Societe Generale în parteneriat cu Fondul European de Investiții (FEI) îți pune la dispoziție o facilitate de garantare a creditelor pentru capital de lucru și investiții.

Astfel, vei putea beneficia de toate avantajele unei garanții din fonduri europene.

Cine poate aplica pentru un astfel de credit?

Beneficiarii eligibili sunt IMM-urile (întreprinderile micro, mici sau medii conform reglementărilor europene și naționale). În această categorie intră și PFA-urile, precum și Profesiunile Liberale.

Ce tipuri de credite pot fi acordate de BRD - Groupe Societe Generale și garantate de FEI?

Garanția acordată de FEI poate garanta atât un credit nou pentru capital de lucru pentru asigurarea necesarului de finanțare a activității curente, cât și creditele de investiții noi.

Ce tipuri de cheltuieli pot fi finanțate în cadrul programului?

Toate tipurile de cheltuieli generate de activitatea curentă (în cazul creditelor pentru capital de lucru), precum și cheltuielile legate de noi investiții, inclusiv pentru modernizare sau extindere.

Care este procesul de obținere a garanției FEI?

Modalitatea simplă de obținere se numără printre avantajele acestei garanții. Având în vedere parteneriatul dintre FEI și BRD - Groupe Societe Generale, procesul de obținere a garanției este unul facil și se desfășoară concomitent cu aprobarea creditului. BRD - Groupe Societe Generale va verifica dacă sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate și garanția devine efectivă din ziua semnării contractului de credit.

Care sunt avantajele cele mai importante ale unei finanțări cu garanția FEI?

Pe lângă procesul rapid de obținere a garanției, alte avantaje importante sunt:

  • 60% procent de garantare;
  • Comision de garantare 0 pentru clientul IMM;
  • Necesar redus de garanții în completarea garanției FEI;
  • Dobânzi și comisioane reduse față de nivelul standard.

SMEi este un instrument de garantare oferit de Comisia Europeană, Fondul European de Investiții, Banca Europeană de Investiții și Statul Român și are ca scop creșterea accesului la finanțare pentru IMM-uri.

Prin implementarea SMEi, BRD Groupe Societe Generale facilitează acordarea de credite IMM-urilor în vederea creșterii productivității, a capacității acestora de inovare cât și pentru dezvoltarea  acestora în contextul piețelor regionale, naționale și internaționale.

Dacă te interesează produsul, poți găsi aici mai multe informații. Persoanele interesate sunt așteptate în cea mai apropiată sucursală BRD Groupe Societe Generale.

Vizualizări: 2054