Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
9.65 milioane euro pentru finanțarea IMM în Regiunea Nord-Est

9.65 milioane euro pentru finanțarea IMM în Regiunea Nord-Est

În condițiile unei dezvoltări tehnologice rapide, cu efecte directe asupra ciclului de viață al produselor și al tehnologiilor, companiile trebuie să răspundă cerințelor unei piețe în continuă evoluție. Sectorul IMM este cel mai afectat, din cauza orientării relativ slabe către activități productive, accesului redus la capital, tehnologie și infrastructură și a adaptabilității relativ scăzute la nevoile pieței prin inovare.

Apelul de proiecte „Investiții pentru IMM‐uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării” din cadrul POR 2014-2020, pune la dispoziția IMM-urilor din mediul rural sau urban din județele: Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui, o finanțare de 9,65 milioane euro. În cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finanțare societăți cu activitate de producție sau prestări servicii, care au mai puțin de 250 de angajați. Solicitanții trebuie să aibă mai mult de un an de activitate și profit din exploatare înregistrat în anul 2017. Pot primi finanțare IMM-uri interesate de valorificarea rezultatelor cercetării, rezultate pe care IMM le implementează în domeniul lor de activitate.

Valoarea finanțării nerambursabile, în regim de minimis, a unui proiect: minim 25.000 EUR și maxim 200.000 EUR. Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90%, în limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Se vor finanța investiții care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv:

  • construirea, modernizarea și extinderea spatiilor de producție sau prestare a serviciilor;
  • achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, echipamente informatice, birotică;
  • cunoștințe, brevete, drepturi de utilizare, licențe, mărci comerciale, programe informatice;
  • investiții de dezvoltare experimentală (construire și testare prototipuri, realizare și operare planuri pilot, servicii de consultanță).

Apelul este deschis până la data de 25 iunie 2018, ora 10. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail: info@adrnordest.ro.

În cadrul apelului sunt eligibile și IMM-urile din alte regiuni de dezvoltare. Pentru mai multe detalii, click aici.

Sursa text și foto: ADR Nord Est

Vizualizări: 489