Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un număr de aproximativ 952.000 de Start-Up-uri și IMM-uri vor beneficia de un acces îmbunătățit la finanțare

În iunie 2019, tranzacțiile aprobate în cadrul planului Juncker se ridică la 75 miliarde euro în finanțare, fiind incluse toate cele 28 de state membre. Se estimează că aproximativ 952.000 de întreprinderi nou-înființate și întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) vor beneficia de un acces îmbunătățit la finanțare.

În prezent, primele cinci țări clasate în ordinea investițiilor în raport cu PIB-ul sunt Grecia, Estonia, Bulgaria, Portugalia și Letonia.

BEI a aprobat finanțări în valoare de 55,2 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură și inovare, care ar trebui să genereze investiții suplimentare în valoare de 252,5 miliarde euro, în timp ce Fondul European de Investiții (FEI), care face parte din Grupul BEI, a aprobat acorduri în valoare de 19,8 miliarde euro cu bănci intermediare și fonduri pentru finanțarea IMM-urilor, care ar trebui să genereze investiții suplimentare de 155,9 miliarde euro.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, creștere, investiții și competitivitate, a declarat: „Cu aceste noi cifre am atins un nou punct de reper, depășind 400 de miliarde de euro în investiții mobilizate în UE. Suntem pe cale să atingem obiectivul nostru de 500 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2020 și Comisia va continua să mobilizeze investițiile în cadrul programului InvestEU începând din 2021."

Pe baza proiectelor aprobate până în iulie 2018, Comisia și BEI estimează că planul Juncker a sprijinit deja 750.000 de locuri de muncă și a majorat PIB-ul UE cu 0,6%. Până în 2020, planul Juncker va crea 1,4 milioane de locuri de muncă și va crește PIB-ul UE cu 1,3%.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 380