Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Situația depunerilor cererilor de finanțare în cadrul celui mai recent apel dedicat microîntreprinderilor

Apelul POR 2.1A, ce are ca Obiectiv Specific 2.1 Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor în domeniile competitive identificate în SNC şi PDR-uri, a fost anunțat în luna aprilie 2019. Apelul este deschis în perioada 8 iulie - 8 noiembrie 2019.

Față de primul apel de proiecte organizat în cadrul priorității de investiții 2.1.A – Microîntreprinderi (lansat în mai 2016), principalele modificări și actualizări la ghidul specific vizează următoarele aspecte:

  • Lansarea apelului doar în regiunile de dezvoltare în care alocarea financiară disponibilă ar permite acest lucru, respectiv: Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru
  • Termenul de depunere a autorizației de construire, în etapa precontractuală – 90 de zile calendaristice
  • Introducerea, în ghidul specific, a unor prevederi din Instrucțiunea AMPOR nr. 61/2017, referitoare la verificarea condiției de eligibilitate privind păstrarea numărului mediu de salariați cel puțin la nivelul înregistrat în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare ș.a.

Conform situațiilor cererilor de finanțare depuse în regiunile eligibile până la sfârșitul lunii iulie sau și mai recent, început de august, în Oltenia s-a înregistrat cel mai mare număr de depuneri în cadrul prezentului apel:

Regiune Proiecte depuse Până la data de
Centru 34 31 iulie 2019
Vest 34 05 august 2019
Nord - Est 52 31 iulie 2019
Sud - Vest Oltenia 68 31 iulie 2019
* Ultima situație publicată de ADR Sud-Est este la data de 30 iunie 2019, înainte de lansarea prezentului apel

Cererile de finanțare depuse în primele două luni ale apelului vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară, urmând a fi direct contractate cele care au obținut cel puțin 85 de puncte (pragul de calitate) și care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, restul proiectelor care au obținut între 50 și 84 de puncte, vor fi menținute în competiția cu proiectele din lunile următoare.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Erată: Într-o versiune anterioară a acestei știri, în tabelul centralizator a fost indicată Regiunea Sud-Est în locul Regiunii Nord-Est.

Vizualizări: 3247