Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernare electronică: Comisia a adoptat noi norme privind formularele digitale în achizițiile publice

Comisia a adoptat noi reguli cu privire la eForms, care sunt avize de achiziții digitale, pentru informații online mai clare și mai accesibile despre achizițiile publice și contracte. Acest lucru va facilita viața companiilor care caută oportunități de afaceri și va face cheltuielile publice mai transparente pentru cetățeni.

Comisarul Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, a declarat: „Aceasta este o etapă nouă în transformarea digitală a achizițiilor publice. Salut această actualizare majoră, care va face achizițiile publice mai atractive pentru întreprinderi și va permite cetățeanului să vadă cum sunt cheltuiți banii contribuabilului lor.

Aceste noi reguli vor ajuta întreprinderile ecologice, sociale și inovatoare să aibă un acces mai bun la contractele publice, în conformitate cu planul Comisie din 2017 de a Face Achizițiile Publice să lucreze pentru și în Europa. eForms va fi utilizat în contracte publice mari în valoare de aproximativ 500 de miliarde de euro și poate fi folosit și în contracte mai mici de până la 1,5 trilioane de euro. Pentru a lăsa suficient timp pentru adaptarea sistemelor informatice naționale și europene, administrația publică trebuie să înceapă să folosească aceste forme noi până în octombrie 2023.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 176