Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU a lansat spre consultare publică două apeluri pentru dezvoltarea competențelor digitale ale salariaților IMM-urilor și întreprinderilor mari

AM POCU a supus consultării publice ghidurile pentru lansarea a două apeluri prin care va fi sprijinită dezvoltarea competențelor digitale ale salariaților IMM-urilor și întreprinderilor mari.

În cadrul apelurilor lansate spre consultare vineri vor beneficia de finanțări angajații întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv și în domeniile de specializare inteligentă sau care vor să-și extindă activitatea în aceste segmente.

Proiectele vor fi implementate în regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia

Cele două apeluri vor avea un buget de 30 milioane euro.

  1. „Competențe digitale pentru angajații IMM”

Bugetul apelului este de 20 milioane de euro și vor fi finanțate 20 proiecte, beneficiind de finanțare minimum 5.000 angajați.

Valoarea maximă a unui proiect este de 1 milion euro, iar perioada de implementare a proiectelor este de maximum 18 luni.

Solicitanți eligibili

  • Organizații patronale (patronate, federații patronale, confederații patronale sau uniuni patronale teritoriale);
  • Asociații de întreprinderi;
  • Camerele de Comerț și Industrie.

Activități finanțate

  • Furnizarea de programe de formare profesională exclusiv în domeniul alfabetizării digitale și al tehnologiei informației și comunicațiilor;
  • Evaluare/ validare și certificare pentru recunoaşterea competențelor aferente cerințelor locurilor de muncă;
  • Sprijin acordat întreprinderilor pentru organizarea de programe de învățare la locul de muncă.

Descarcă ghidul

  1. „Competențe digitale pentru angajații din întreprinderi mari”

Bugetul apelului este de 10 milioane de euro și vor fi finanțate 40 de proiecte, din care vor beneficia minimum 3.000 angajați.

Valoarea maximă a unui proiect este de 500.000 euro, perioada de implementare a proiectelor fiind de maximum 18 luni.

Solicitanți eligibili

  • Întreprinderi mari, care pot avea sediul social inclusiv în regiunea București-Ilfov, cu condiția ca proiectele depuse să fie implementate cel puțin în una din regiunile mai puțin dezvoltate.

Activități finanțate

  • Furnizarea de programe de formare profesională exclusiv în domeniul alfabetizării digitale și al tehnologiei informației și comunicațiilor;
  • Evaluare/ validare și certificare pentru recunoaşterea competențelor aferente cerințelor locurilor de muncă.

Descarcă ghidul

Propunerile și sugestiile de îmbunătățire privind cele două ghiduri sunt așteptate la adresa de e-mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro până în data de 30 ianuarie 2020.

Sursa: MFE

Vizualizări: 1429