Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM Invest: Firmele care încă nu au depus bilanțul la 2019 pot utiliza situațiile financiare din 2018

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii a venit cu precizări privind depunerea situațiilor financiare ce vor fi utilizate în completarea Declarației IMM.

În contextul prelungirii termenului de depunere a situațiilor financiare la ANAF până la data de 31 iulie 2020, aplicanții Programului IMM Invest pot utiliza, dacă situațiile aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, datele corespunzătoare din ultimele situații financiare aprobate și depuse, aferente anului 2018.

În cazul persoanelor juridice, care până la data de 31 iulie 2020 nu vor avea situații financiare aferente anului 2019 aprobate de acționari/ asociați și depuse la organul fiscal, pentru completarea declarației IMM vor fi avute în vedere datele corespunzătoare din ultimele situații financiare aprobate și depuse.

Ce situații financiare se utilizează pentru determinarea valorii maxime a creditelor/ liniilor de credit?

Conform FNGCIMM, valoarea maximă a creditelor/ liniilor de credit se determină prin raportare la „cheltuielile salariale, inclusiv contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor, înregistrate la nivelul anului 2019” și de „25% din cifra de afaceri netă a beneficiarului pe 2019”. În acest caz, în eventualitatea în care beneficiarul nu are situațiile financiare aferente 2019 depuse la organele fiscale competente, vor fi utilizate datele din balanțele contabile aferente anului 2019.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 411