Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică privind programele pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților din IMM-uri și întreprinderile mari

Astăzi, 23 iunie, Ministerul Fondurilor Europene a publicat în consultare publică două proiecte de HG privind aprobarea a două programe naționale finanțate în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară – 3: Locuri de muncă pentru toți, respectiv:

  • Programul Naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii,
  • Programul Naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din întreprinderi mari.

Programul Naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii

Obiectivul Programului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini ale angajaților, aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform Strategiei naționale pentru competitivitate 2015-2020 (SNC), cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă identificate conform SNCDI.

Valoarea programului este de 20.000.000 euro

Solicitanții eligibili sunt:

  • organizații patronale, federații patronale, confederații patronale sau uniuni patronale teritoriale - persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, în calitate de beneficiari unici sau în parteneriat cu alte entități relevante, precum organizații sindicale și/sau furnizori de formare profesională;
  • asociații de întreprinderi - persoane juridice, în calitate de beneficiari unici sau în parteneriat cu alte entități relevante, precum organizații sindicale și/sau furnizori de formare profesională;
  • camerele de comerț și industrie – persoane juridice de utilitate publică, fără scop patrimonial, în calitate de beneficiari unici sau în parteneriat cu alte entități relevante, precum organizații sindicale și/sau furnizori de formare profesională.

Descarcă proiectul de HG

Programul Naţional Competenţe digitale pentru angajaţii din întreprinderi mari

Obiectivul programului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform Strategiei naționale pentru competitivitate 2015-2020 (SNC).

Valoarea programului este de 10.000.000 euro.

Solicitanții eligibili sunt:

  • întreprinderi mari, constituite ca societăți comerciale conform Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, persoane juridice de drept privat cu scop patrimonial și care nu se încadrează în categoria Întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-urilor) aşa cum sunt definite acestea din urmă conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii.

Descarcă proiectul de HG

Proiectele de HG sunt în consultare publică pe o perioadă de 10 zile de la publicarea acestora (n.r. 23 iunie 2020).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@fonduri-ue.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

***

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat la 29 mai că lansarea apelurilor Tech Nation va fi realizată în jurul „datei de 1 iulie”. 

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 1062