Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi domenii de activitate eligibile pentru IMM-uri, în cadrul schemei adoptate săptămâna trecută! Printre acestea, învățământ, cercetare-dezvoltare și activitățile veterinare sau de asistență socială

Ieri, 6 august 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

Varianta adoptată vine cu noutăți față de forma OUG care a fost supusă consultării publice.

Printre noile domenii de activitate eligibile pentru microgranturile pentru capital de lucru, se numără și prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, cercetare- dezvoltare, învățământ și activități de închiriere și leasing. Au fost introduse, pentru domeniul aferent activităților sportive, recreative și distractive, 2 noi coduri CAEN, respectiv 9313. Activități ale bazelor sportive și 9319. Activități ale cluburilor sportive.

De asemenea, domeniul privind activitățile de arhitectură și inginerie; activități de testări și analiză tehnică a fost eliminat din lista domeniilor eligibile.

În ceea ce privește granturile pentru capital de lucru, au fost introduse 21 de noi domenii eligibile printre care industria alimentară, transporturi pe apă și aeriene, telecomunicații, activități de închiriere și leasing , învățământ și activități de creație și interpretare artistică.

De asemenea, a fost introdus și codul CAEN aferent barurilor și altor activități de servire a băuturilor, printre altele.

Pentru granturile pentru investiții, au fost adăugate domenii precum fabricarea băuturilor, comerțul cu ridicata și amănuntul, activitățile veterinare, activitățile de asistență socială fără cazare și alte activități de servicii.

A fost eliminat codul CAEN aferent activităţilor de consultanţă în tehnologia informaţiei.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
OUG-130-2020.pdf
Vizualizări: 1940