Ești student și vrei să contribui în 48 ore la dezvoltarea de soluții pentru probleme civice? Află cum poți participa la UniHack!

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare) și Banat IT au anunțat o a doua ediție a hackathon-ului internațional UniHack, ce va avea loc în perioada 20 - 22 noiembrie 2020, în format online.

Fonduri-structurale.ro este partener al evenimentului.

UniHack este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu,  pasionați de IT, care le va oferi acestora un cadru de dezvoltare și învățare într-un timp scurt. Participanții vor fi grupați în echipe de maximum 5 persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor partenere.

Pe lângă partea de programare efectivă, organizatorii pregătesc alături de parteneri numeroase activități, challenge-uri și alte suprize, dar și sesiuni de conferințe și workshop-uri susținute de traineri și speakeri internaționali, care vor aborda atât teme tehnice, cât și de interes civic sau antreprenoriat.

Ca parte a acestor inițiative, www.fonduri-structurale.ro va susține în cadrul hackthon-ului un talk cu privire la oportunități de finanțare a produselor inovatoare.  

Ca la orice hackathon, cele mai bune echipe vor fi premiate!

În funcție de temă și tehnologiile folosite, proiectele se vor putea încadra într-unul sau mai multe dintre track-urile următoare: Best Mobile App, Best Web App, Digital Education și Safe Urban Mobility. Premiile track-urilor vor fi oferite de către sponsori, iar organizatorii vor oferi premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

După o ediție anterioară de succes, anul acesta sunt așteptați din nou participanți dornici să-și arate cunoștințele în domeniul IT și rapiditatea cu care găsesc soluții ingenioase la probleme de actualitate, din confortul casei lor.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Facultății de Automatică și Calculatoare, al Universității Politehnica din Timișoara, Ambasadei Franței în România, Institutului Francez din România și al sponsorilor: Atos, Continental Automotive, Visma și Here Technologies.

Înscrierile se fac aici, unde se pot găsi și mai multe informații despre eveniment.

Sursa: UniHack