Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost adoptată hotărârea de guvern pentru instituirea Cadrului instituţional pentru exerciţiul financiar 2021-2027

În urma Ședinței de guvern de joi, 05 noiembrie 2020, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a susținut vineri, 06 noiembrie 2020, un briefing de presă.

Conform declarațiilor acestuia, „a fost adoptată hotărârea de guvern pentru instituirea Cadrului instituțional pentru exercițiul financiar 2021-2027. Este o hotărâre de guvern extrem de importantă pentru pregătirea României în vederea accesării fondurilor europene din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027”. Alocare României este de aproximativ 80 de miliarde de euro, „atât în cadrul exercițiului financiar multianual 2021-2022, cât și prin facilitatea de recuperare și reziliență”.

Memorandumuri adoptate

Șeful Cancelariei a menționat și memorandumurile adoptate, printre care și memorandumul pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Conform acestuia, „este vorba practic de alocarea unei sume de 40 de milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă, pentru o perioadă de patru luni, în sumă de 180 de lei pe lună, numărul beneficiarilor acestei măsuri este de aproximativ 290.000”.

A fost adoptat, de asemenea, memorandumul pentru redeschiderea apelului pentru acordarea stimulentului de risc pentru personalul din sănătate implicat în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Fonduri-structurale.ro va reveni cu documentele adoptate după publicarea acestora.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 604