Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectul BlockStart: Conectarea IMM-urilor cu tehnologia blockchain

Programul de accelerare blockchain/DLT BlockStart, finanțat din programul cadru Orizont Europa 2020, are ca scop conectarea furnizorilor de soluții blockchain/DLT cu IMMurile din domenii precum retail, fintech și TIC.

Proiectul oferă asistență și consiliere adaptate atât adoptatorilor, cât și furnizorilor, împreună cu investiții directe, fără capital propriu, de până la 20 000 EUR în proiecte promițătoare. Prin intermediul programului de accelerare în 3 etape, participanții pot obține validarea pieței și pot accesa rețeaua de experți și investitori.

Proiectul a finalizat două apeluri reușite și un al treilea și ultim apel pentru furnizorii de tehnologie este deschis în prezent până la 26 mai 2021.

Apelul pentru adoptatorii de tehnologie este deschis până la 6 iulie 2021.

Primele două apeluri au avut ca rezultat 60 de companii care au participat la ideea inițială (40 de furnizori de soluții și 20 de adoptatori). Dintre aceștia, 20 de furnizori au trecut la etapa de prototipare și 10 dintre aceștia au fost selectați pentru a rula un pilot de 2 luni.

Toți dezvoltatorii de blockchain selectați și adoptatorii de IMM-uri sunt disponibili aici și aici.

Pentru IMM-urile interesate de blockchain, BlockStart a dezvoltat un instrument practic de autoevaluare pentru a verifica dacă ar putea beneficia de adoptarea unor astfel de tehnologii. Instrumentul oferă sugestii prin care ajută IMM-urile să înceapă să utilizeze tehnologia blockchain și DLT.

La 28 aprilie 2021, BlockStart a organizat evenimentul online „Explorarea ecosistemului blockchain: colaborare între start-up-uri și IMM-uri”. Evenimentul a prezentat un grup de furnizori de tehnologie și lideri de proiect. Furnizorii de tehnologie și-au prezentat platformele și poveștile de succes în domeniile gestionării încrederii datelor, gestionării lanțului de aprovizionare și datelor geospațiale. Speakerii au discutat despre evoluțiile din domeniul blockchain-ului, provocările și potențialele beneficii ale adoptării blockchain-ului și a tehnologiilor de registre distribuite (DLT).

Evenimentul este disponibil aici.

Sursa: Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA)

Vizualizări: 303