Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O nouă variantă a Programului Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare, publicată astăzi!

UPDATE 15.11.2021: Versiunile actualizate ale Programelor Operaționale 2021-2027 sunt prezentate pentru consultare publică. Partenerii de dialog pot transmite observații până la data de 26 noiembrie 2021, la adresa pocidif@mfe.gov.ro.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat o nouă versiune a Programului Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) aferent perioadei de programare 2021-2027.

Programul propune măsuri în domeniile cercetării, dezvoltării şi inovării/specializării inteligente și în domeniul digitalizării, finanțate fie prin granturi, fie prin instrumente financiare cu respectarea regulilor de ajutor de stat, după caz, pentru a răspunde provocărilor identificate la nivel național.

Programul contribuie la realizarea Obiectivului de Politică 1 – OP1 „O Europă mai competitivă și mai inteligentă, prin promovarea unei transformări economice inovatoare și inteligente și a conectivității TIC regionale” prin următoarele obiective specifice:

  • dezvoltarea și creșterea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate;
  • valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice;
  • intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusive prin investiții productive;
  • dezvoltarea competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat.

Descarcă varianta POCIDIF la 9 noiembrie 2021

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1947