Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Elicoptere pentru dotarea IGSU, achiziționate prin POIM

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat marți, 9 noiembrie 2021, semnarea acord ului cadru pentru furnizarea a 12 elicoptere prevăzute în cadrul proiectului „Viziune 2020”.

Finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și având o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul, implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, are ca obiectiv consolidarea și dotarea corespunzătoare a IGSU, astfel încât echipele de intervenție să poată asigura un răspuns mai prompt și misiuni mai sigure. IGSU va beneficia astfel de aparate de zbor de ultimă generație, ce vor putea fi utilizate în timpul misiunilor de salvare.

Finanțarea din cadrul proiectului va viza și achiziția de mijloace tehnice specifice, precum aparate izolante, autospeciale de transport și de intervenție și salvare de la înălțime, motopompe remorcabile de mare capacitate, ambulanțe și autospeciale de stingere special echipate pentru intervenții la incendii de pădure, autospeciale descarcerare, containere și autocamioane autospeciale pentru intervenții la inundații etc.

Este prevăzută, de asemenea, achiziția unei clădiri, ce va fi adaptată pentru crearea Centrului Național de Răspuns la Dezastre (CNRD). Acest centru va asigura spațiile și condițiile de lucru pentru coordonarea și conducerea, la nivel național, a acțiunilor de intervenție specifice IGSU.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 145