Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Petiție către autorități pentru suplimentarea bugetului alocat creșterii competitivității mediului de afaceri din cadrul POR 2014-2020!

Asociația Consultanților în Management din România a lansat astăzi, 26 noiembrie 2021, o petiție pentru suplimentarea de către autorități a bugetului Axei prioritare 2 -  Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din cadrul POR 2014-2020.

Petiția AMCOR vine în contextul în care pe această axă există numeroase proiecte evaluate și aflate în lista de rezervă, pentru care nu mai sunt disponibile fonduri de contractare, în timp ce pe alte axe ale programului sumele disponibile nu au fost absorbite.

Concret, prin această petiție, inițiatorii doresc să propună autorităților să:

  • realoce fonduri de la axele neperformante ale POR către Axa 2;
  • contracteze toate proiectele care au fost depuse pe această Axă și care în urma evaluării au obținut peste 75 de puncte.

Conform AMCOR, în prezent există peste 5.000 de proiecte, care însumează 6.580 milioane de euro granturi solicitate, aflate în diverse stadii de analiză și evaluare (peste 90% dintre acestea au fost deja evaluate) care ar genera o contractare rapidă, iar o soluționare favorabilă și cu celeritate a impasului actual din cadrul POR 2.2. - "Îmbunătățirea competitivității economice prin creșterea productivității muncii în IMM-uri în sectoarele competitive identificate în SNC" (apelurile 2 și 3) ar contribui la menținerea încrederii mediului de afaceri în Programul Operațional Regional.

Această realocare de fonduri ar contribui, totodată, la creșterea gradului de absorbție, în condițiile în care absorbția pe POR era la finalul lunii octombrie 2021 de doar 49,16% (total sumă primită de CE), chiar mai mică - doar 39,81% - dacă ne referim la rata de absorbție efectivă (sume rambursate de CE).

Fonduri-structurale.ro susține demersul AMCOR. Pentru mai multe detalii despre inițiativă și modul în care vă puteți alătura, click aici.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1120