Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile pot depune cereri de finanțare pe apelul dedicat investițiilor începând cu 21 martie! Perioada de depunere este de 5 zile

În 21 martie 2022 se va deschide apelul de proiecte aferent acțiunii 4.1.1. „Investiții în activități productive”, care va rămâne deschis până vineri, 25 martie 2022, a declarat astăzi, 8 martie 2022, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu în cadrul unei conferințe de presă.

Conform ministrului, acesta a inițiat discuții cu Margrethe Vesatger, vicepreședinta executivă a Comisiei Europene, cu privire la posibilitatea prelungirii schemei de ajutor de stat pentru ca ministerul să poată finaliza evaluarea proiectelor. „Doamna comisar s-a arătat foarte deschisă și i-am trimis detaliile astfel încât să putem, să vedem dacă găsim o variantă să prelungim schema”, iar în cazul în care nu se poate prelungi, acesta a asigurat că se va face tot posibilul la nivelul ministerului pentru finalizarea evaluării proiectelor.

Context

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat Ghidul aferent acțiunii 4.1.1. „Investiții în activități productive”, versiunea consolidată în urma consultării publice, în data de 18 februarie 2022, iar în cadrul apelului se vor finanța:

  • Dotarea cu active corporale, necorporale;
  • Modernizarea spațiilor de producție/servicii – maxim 50% din valoarea proiectului.

Valoarea minimă a ajutorului (finanțării publice nerambursabile) este echivalentul în lei al sumei de 50.000 euro, la cursul inforeuro din luna octombrie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului (finanțării publice nerambursabile) este echivalentul în lei al sumei de 1.000.000 euro, la cursul inforeuro din luna octombrie 2021, dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri pe anul 2019. Pentru mai multe informații puteți consulta fișa de proiect dedicată apelului, disponibilă aici.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3594