Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de lege pentru efectuarea de reglaje la bugetul de stat pentru fondurile de pre-aderare și aferente perioadei 2007-2013, aprobat de Executiv

În ședința de guvern de ieri, 23 martie 2022, a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fondurilor europene.

Actul normativ modifică și completează prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum și a fondurilor de cofinanțare aferente acestora și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergență.

Sunt instituite măsuri care vor conduce la efectuarea de reglaje la nivelul bugetului de stat, ținând cont de rolul si responsabilitățile fiecărui ordonator principal de credite stabilite în cadrul mecanismelor utilizării sumelor aferente fondului de indisponibilități temporare, atât pentru fondurile aferente programelor PHARE, ex-ISPA, SAPARD cât și pentru programele aferente perioadei de programare 2007-2013.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 234