Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Măsura 4.1.1 ar putea fi anulată în lipsa prelungirii cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, și-a anunțat astăzi, 6 aprilie 2022,  demisia din funcție într-o conferință de bilanț.

Ministrul demisionar a făcut astăzi precizări și cu privire la măsura 4.1.1 – investiții pentru IMM-uri în context COVID-19, al cărei ghid a fost relansat în consultare publică în 22 martie 2022. Acesta s-a adresat Consiliului Concurenței pentru modificarea schemei de ajutor de stat și la acest moment se așteaptă un răspuns.

În cazul în care cadrul temporar privind ajutoarele de stat nu se va modifica și nu se va prelungi, măsura 4.1.1 ar putea să nu mai fie lansată, a menționat ministrul. Aceasta s-ar putea aplica într-o singură modalitate, respectiv scoaterea acesteia din cadrul de reglementare al ajutorului de stat și transformarea în schemă de ajutor de minimis, „iar proiectele să nu fie mai mari de 200.000 euro”, a completat acesta.

La acest moment, conform ministrului, nu sunt informații din partea Comisiei Europene cu privire la prelungirea cadrului.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 4739