Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Rubik Garage, accelerator pentru start-up-uri cu un produs inovator și cu o echipă experimentată. Beneficii și suport în valoare totală de peste 100.000 de euro

Rubik Hub, împreună cu partenerii strategici ROCA X și SeedBlink din România, Global Kinetics din Silicon Valley, SUA și Startup Wise Guys din Estonia a lansat, în România, acceleratorul pentru startup-uri Rubik Garage. Programul se adresează startup-urilor din Europa Centrală și de Sud-Est cu un produs inovator și cu o echipă experimentată. Rubik Garage, programul de accelerare, mentorat și atragere de investiții este organizat de Rubik Hub cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Acceleratorul este dedicat fondatorilor unui startup early-stage inovator, cu un produs minim viabil, cu potențial de scalare și/sau cu o echipă experimentată, care își dorește să ajungă la primul client plătitor sau să obțină o rundă de investiție. De asemenea, caută, în primul rând, startup-uri din verticalele MedTech, EdTech, Climate, Tourism, Impact, Fintech, Smart Cities, Automation ce folosesc tehnologiile SaaS, IoT, AI, VR, AR, XR, Big Data și blockchain, dar nu numai. Fondatorii acestor startup-uri pot fi din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE și SEE).

Procesul de înscriere și selecție

Înscrierile pot fi făcute până pe 1 mai 2022, la ora 23:59. Selecția startup-urilor acceptate în accelerator va fi anunțată până pe 6 mai.

Rubik Garage este un accelerator hibrid (online, dar și cu prezență fizică), în limba engleză, care va începe pe 18 mai. Programul este împărțit în 3 faze:

  1. Accelerator - 18 mai - 22 iulie, timp în care fondatorii participă la peste 60 de ore de workshop-uri practice cu experți și sesiuni de feedback 1:1 de la mentori și investitori – toate cu scopul de a accelera dezvoltarea startup-ului în ariile esențiale. Aceste workshop-uri ating o varietate de subiecte vitale inclusiv: cum să dezvolți modele de afacere sustenabile și cum să dezvolți strategii de vânzări, pricing și lansare în piață. Pe lângă acestea, fondatorii învață strategii despre obținerea unei investiții direct de la experții și investitorii din comunitate. Perioada de accelerare începe cu The Founders’ Bootcamp, în perioada 18-20 mai, unde fondatorii, echipa și mentorii se întâlnesc la Rubik Hub, în Piatra Neamț, pentru primele ateliere și sesiuni de mentorat.
  2. Demo Day - fondatorii își prezintă startup-urile în fața a peste 100 de investitori, fonduri de investiții, parteneri și mentori. Peste 40% din cei 250+ mentori din comunitatea Rubik Hub au experiență de lucru în medii de startup-uri la nivel global.
  3. Internaționalizare și investiții - fondatorii se pregătesc pentru ridicarea unei runde de investiții și scalare internațională. În acest sens, startup-urile care vor progresa cel mai mult vor primi un pachet de beneficii pentru a fi sprijiniți să scaleze în piețe noi. Acesta cuprinde accesul gratuit la o conferință de startup-uri internațională (ex. How to Web), expunere la un stand de prezentare și o călătorie în ecosistemul din piața vizată.

Beneficiile programului

  • O valoare de peste 100.000 euro în suport personalizat, acces la resurse și comunitate, prezență internațională, granturi, premii, investiții și alte beneficii;
  • Peste 60 de ore de workshopuri live, interactive și practice;
  • Sesiuni live de întâlnire cu investitori și feedback 1:1 pe prezentări;
  • Acces la o comunitate de peste 250 de mentori, fondatori și experți de la peste 40 startupuri, inclusiv 4 unicorni: UiPath, Branch, Front, Deel;
  • Know-how-ul colectiv și accesul la comunitățile de investitori a 5 acceleratoare si fonduri de investitie din Europa, SUA și România;
  • Pachet de internaționalizare: imersiune în ecosistemul internațional de startup, participarea la conferințe internaționale de profil cu stand de prezentare.
  • Programul, care este gratuit și equity-free. Este necesară implicarea totală a fondatorilor selectați în fiecare fază a programului.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul dedicat.

Sursa: ADR București-Ilfov

Vizualizări: 211