Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul finantarilor europene pentru cercetare, dezvoltare si inovare

Comisia Europeana a lansat “Ghidul practic al oportunitatilor de finantare europena pentru cercetare si inovare” pentru ai ajuta pe cei interesati sa-si gaseasca calea catre diferitele finantari europene existente. Pentru realizarea obiectivelor Agendei Lisabona este necesar sa se promoveze economia cunosterii prin cercetare, dezvoltarea tehnologica si inovare (CDI).
Programele europene ce sprijina in mod special CDI-ul sunt: Programul Cadru 7 pentru Cercetare, Programul Cadru pentru Cercetare si Inovare si Fondurile Structurale si de Coeziune. Daca impactul lor se doreste a fi maxim, este esential ca aceste surse sa fie folosite intrun mod corect.
Ghidul practic al finantarilor europene pentru cercetare, dezvoltare si inovare descrie fiecare fond european destinat CDI, acorda sfaturi pentru cei are fac politicile, un “Checklist” si un “Scorecard”. Acestea din urma ii sprijina pe potentialii beneficiari sa identifie mai usor care sunt fondurile europene destinate proietului propus si cum pot fi accesate acestea, indiferent de stadiul lui de dezvoltare si implementare.
Individual, aceste trei surse europene actioneaza ca instrumente eficiente in sustinerea cercetarii, dezvoltarii si inovarii, insa valoarea lor poate fi maximizata prin combinarea acestora.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 256