Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Festivalul Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale SSIMA: Eveniment dedicat digitalizării spitalelor, chirurgiei robotice și medicinei de precizie

Festivalul Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale SSIMA este realizat în parteneriat cu Primăria Oradea, cu susținerea Universității Politehnica din București, a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Conferința se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în perioada 05-09 septembrie 2022, în Sala de Consiliu a Primăriei Oradea.

Printre cei 40 de invitați se numără profesori de renume internațional de la Harvard, Oxford, John Hopkins, Stanford, precum și miniștri și secretari de stat.

Timp de o săptămână vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor (tehnologii care folosesc inteligența artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală), chirurgie robotică, medicină de precizie, precum și trei paneluri dedicate managementului situațiilor de urgență în spitale, investițiilor și creșterii ecosistemului de inovație în sănătate în România și digitalizării sistemului de sănătate din România.

Tema principală a evenimentului pornește de la întrebarea „Cum poate tehnologia/inteligența artificială să salveze vieți?”. 

Agenda pe scurt

  • Prima sesiune: Panelul dedicat Managementului Situațiilor de Urgență joi, 8 septembrie, 14-17:30 - (care a fost gândit în contextul în care recent au fost incendii în spitale din România din cauza aparaturii vechi)
  • A 2-a sesiune: Panelul pe investiții în tehnologie și digitalizarea sistemului de sănătate, miercuri, 7 septembrie, 15:00-17:30.
  • A 3-a sesiune: Digitalizarea sistemului de sănătate din România, joi, 8 septembrie, 10:00-12:00
  • A 4-a sesiune: SSIMA Industry,miercuri, 7 septembrie 9:00-13:00
  • A5-a sesiune: Workshop extraordinar de Inteligenta Artificiala/Deep Learning in Sănătate, luni, 5 septembrie, 10:00 -13:00

Programul detaliat și lista vorbitorilor confirmați sunt disponibile aici

Înscrierile pot fi realizate aici

www.fonduri-structurale.ro este partener media al evenimentului.

Sursa: SSIMA

Vizualizări: 166