Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul de lucru Orizont Europa pentru 2023 – 2024 a fost adoptat de CE! Vor fi lansate apeluri de proiecte pentru cercetare și inovare în valoare de 13,5 miliarde de euro

Comisia Europeană a adoptat marți, 6 decembrie, principalul program de lucru Orizont Europa pentru perioada 2023 – 2024, prin intermediul căruia aproximativ 13,5 miliarde EUR vor fi dedicate sprijinirii cercetătorilor și inovatorilor din Europa în vederea găsirii unor soluții revoluționare la provocările de mediu, energetice, digitale și geopolitice.

Ca parte a programului mai amplu de cercetare și inovare al UE, Orizont Europa, în valoare de 95,5 miliarde EUR, finanțarea va contribui la atingerea de către UE a obiectivelor sale climatice, la creșterea rezilienței energetice și la dezvoltarea tehnologiilor digitale esențiale. Ea va viza și acțiuni specifice menite să sprijine Ucraina, să stimuleze reziliența economică și să contribuie la o redresare sustenabilă de pe urma pandemiei de COVID-19. Finanțarea va contribui la consolidarea ecosistemului european de cercetare și inovare, inclusiv printr-o participare mai largă a cercetătorilor și inovatorilor din întreaga Europă, printr-o mai mare mobilitate și finanțare pentru infrastructuri de cercetare de nivel mondial.

Etapele următoare

Primele cereri de propuneri vor fi deschise pe Portalul UE pentru finanțare și ofertare, la 7 decembrie 2022. Zilele de informare privind programul Orizont Europa, care se adresează potențialilor solicitanți, se desfășoară în perioada 6 decembrie 2022 – 16 februarie 2023.

Pentru a consulta programele de lucru aprobate click aici.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 1091