Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

8 școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat marți, 24 ianuarie 2023, faptul că opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20 de mii de euro per unitate școlară, ca urmare a proiectului pilot pe care l-a inițiat în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Potrivit comunicatului oficial, aceste granturi vor permite unităților de învățământ să investească în infrastructura tehnologică și digitală, să desfășoare module de formare pentru profesori și elevi sau să ofere acces la conținut digital de calitate cursanților.

„Prin acest proiect pilot am dorit să ajutăm direct școlile, elevii și profesorii din zonele rurale, izolate sau cu deficiențe în materie de acces la tehnologie. Mă bucur că, iată, un număr important de școli din România, din comunități izolate, vor beneficia de aceste granturi ca urmare a inițiativei noastre și îmi propun să continuăm să obținem astfel de finanțări pentru educația din România.”, a declarat Victor Negrescu.

Sursa: Facebook Victor Negrescu

Vizualizări: 426