Cum putem identifica cele mai bune modele pentru măsurarea impactului social: Provocări și direcții de acțiune

Miercuri, 15 februarie 2023, în cadrul proiectului SEED se va organiza cel de-al șaselea webinar dedicat măsurării impactului.

Importanța tot mai mare a abordării marilor provocări societale ale lumii duce la un interes din ce în ce mai mare pentru definirea unor practici sustenabile adecvate la nivel organizațional. În consecință, savanții, practicienii și factorii de decizie politică subliniază urgența de a găsi modele pentru măsurarea impactului unor astfel de practici durabile. În Europa, pârghiile normative necesită o evaluare integrată a impactului pentru a echilibra mai bine dimensiunile de mediu, sociale și de guvernanță. Acest interes crescând pentru măsurarea impactului social de către toate sectoarele societății a dus la o nevoie tot mai mare de instrumente care să permită diferiților actori să măsoare și să gestioneze impactul social. 

În cadrul webinarului, participanții vor experimenta numeroasele provocări cu care diferiți actori s-ar putea confrunta în efortul de gestionare, măsurare și raportare a impactului social și de mediu al activităților lor și posibilele soluții ale acestora. În timpul sesiunii practice de învățare, participanților li se vor prezenta mai multe instrumente și metode de evaluare a impactului care i-ar putea ajuta să-și imagineze posibile răspunsuri la aceste provocări. În timpul webinarului, experiența Croce Rossa Italiana (Crucea Roșie Italiană) va fi prezentată ca exemplu.

Agenda draft:

  • Introducere: Măsurarea impactului și provocările de management – Croce Rossa Italiana
  • Learning Practical session (breakout rooms): instrumente și metodologii de evaluare a impactului – Aiccon, Avise, Human Foundation, Politecnico di Milano

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită, fiind necesară doar înscrierea în prealabil aici

Proiectul SEED este finanțat de Comisia Europeană și are în vedere crearea de centre naționale de competențe pentru inovare socială în România, Italia, Slovenia și Grecia. www.fonduri-structurale.ro dezvoltă Centrul Național de Compentențe pentru Inovare Socială din România. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile aici

Sursa: SEED Project