Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia a aprobat o schemă a României în valoare de 103 milioane euro, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă a României în valoare de 103 milioane euro pentru sprijinirea construirii de instalații de stocare a energiei electrice. Această măsură va fi finanțată parțial prin Mecanismul de redresare și reziliență („MRR”), în urma evaluării pozitive de către Comisie a Planului de redresare și reziliență al României și a adoptării acestuia de către Consiliu.

Scopul acestei scheme este să sprijine investițiile în instalațiile de stocare a energiei electrice pe bază de baterii, permițând o integrare fără probleme a energiei din surse regenerabile eoliene și solare în sistemul energetic din România.

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unui grant direct pentru proiecte selectate printr-o procedură de ofertare concurențială. Ajutorul acordat fiecărui beneficiar în parte nu va depăși:

  • 100 % din deficitul de finanțare al proiectului
  • 167 000 EUR per MWh de capacitate de stocare instalată sau
  • o sumă maximă de 15 milioane EUR. 

Proiectele vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 și trebuie finalizate până la 31 decembrie 2025.

Pentru mai multe detalii click aici.

Sursa: Reprezentanța Comisie Europeane în România

Vizualizări: 177