Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Perspective incurajatoare pentru dezvoltarea turismului in Regiunea Nord-Est

Cea de-a cincea editie a Forumului Regional de Investitii organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est s-a desfasurat in data de 10 octombrie 2008 la Suceava si a reunit sub cupola Centrului Economic Bucovina din Salcea peste 140 de participanti.

Conferinta cu titlul Turismul regional intre prezent si viitor a fost deschisa de Dl. Constantin Apostol, Director General al ADR Nord-Est si de Dl. Gheorghe Flutur, Presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si a reunit specialisti in planificarea strategiei de dezvoltare turistica, finantatori , parteneri internationali interesati in colaborari punctuale pe aceasta zona, dar si operatori economici care prin realizarile lor in domeniu pot servi ca modele de buna practica.

Daca prima parte a conferintei a fost dedicata prezentarii Masterplanului pentru dezvoltarea turismului national, a Planului Regional pentru Actiune in Turism, dar si a oportunitatilor de finantare in domeniu oferite de Programul Operational Regional, Programul National de Dezvoltare Rurala sau finantatori privati, ce-a de-a doua parte s-a constituit intr-un schimb de experienta cu pronuntat caracter practic intre parteneri ai ADR Nord-Est din Regiunile Umbria si Abruzzo – Italia pe de o parte si operatori de turism din Regiunea Nord-Est pe de alta parte.

Prezent la conferinta, Dl. Dragos Anastasiu – Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania a declarat: „Apreciez efortul depus de partenerii regionali pentru a dezvolta un plan de actiune dedicat turismului si am vazut in prezentarea ADR Nord-Est multe lucruri interesante. Ca si om de afaceri am venit la acest eveniment in speranta ca informatiile primite ma vor ajuta sa identific o idee de dezvoltare... De multe ori cei care opereaza in domeniul turismului nu au nivelul de pregatire necesar pentru a procesa informatiile legate de oportunitatile de finantare, din acest punct de vedere consider ca exemplele practice sunt binevenite si cele care ajuta mai ales micii investitori sa preia toate datele necesare pe intelesul lor determinandu-i sa treaca la fapte”.

„Suntem preocupati in permanenta de fructificarea potentialului turistic al zonei si constienti in acelasi timp ca actiunile de promovare pe piata interna si internationala sunt de o extrema importanta in cresterea vizibilitatii destinatiilor turistice specifice Regiunii Nord-Est. Asadar, seria acestor evenimente va continua pentru ca turismul sa devina intr-adevar cartea de vizita a Regiunii Nord- Est” – a declarat Dl. Constantin Apostol - Director General ADR Nord-Est.


Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 181