Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Raport al Guvernului României: Peste 93% absorbție a fondurilor europene în perioada 2014-2020 și perspective pentru anul curent

La începutul ședinței de guvern de joi, 4 ianuarie 2024, prim-ministrul Marcel Ciolacu a prezentat o serie de realizări și planuri ambițioase pentru anul 2024, menționând atingerea unui nivel record de absorbție a fondurilor europene în exercițiul financiar 2014-2020, respectiv de peste 93%, însumând peste 13,7 miliarde de euro în 2023, inclusiv din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În perspectiva anului 2024, guvernul a anunțat o proiecție optimistă de creștere economică de 3,4%, poziționând România cu a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. Potrivit prim-ministrului, această creștere va fi posibilă datorită investițiilor pentru care s-a prevăzut o alocare de 120 de miliarde de lei în buget, reprezentând peste 7% din PIB. 

De asemenea, guvernul vizează creșterea producției interne în 2024, concentrându-se pe două domenii strategice, construcții și agricultură: „Altfel, în 2024 ne vom concentra pe măsurile pentru creșterea producției interne. Avem două domenii strategice, construcțiile și agricultura, în care vom investi masiv. Mă bucur că în Programul Invest Alim avem deja proiecte de 1 miliard de euro și sper ca același lucru să se întâmple și cu Construct Invest”. 

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României 

Vizualizări: 199