Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Începând de astăzi se pot depune proiecte în cadrul schemei pentru consorții școlare rurale!

Ministerul Educației, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 4.009/14.03.2024 pentru aprobarea Ghidului Solicitantului, a lansat vineri, 15 martie 2024, apelul competitiv de proiecte „Schemă de granturi pentru consorții școlare rurale” în cadrul Reformei 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar.

Solicitanții eligibili:

  • Grupurile de acțiune locală (GAL), care trebuie să includă obligatoriu ca entități partenere unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în care se află unitățile de învățământ unde sunt înmatriculați elevii/copiii (care reprezintă grupul-țintă al proiectului);
  • Parteneriate locale constituite prin Acordul de parteneriat (Anexa 1.11), care pot fi formate din grupurile de acțiune locală (GAL)/asocieri de grupuri de acțiune locală (asocieri de GAL), unități de învățământ și unități administrativ-teritoriale;
  • Alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT), în conformitate cu  art. 89 din OUG nr. 57/2019.

În cadrul unui parteneriat eligibil este obligatorie fie existența unui Grup de acțiune locală (GAL), fie a unei asocieri de UAT-uri pentru a solicita finanțare. 

Suma alocată apelului este de 29.970.000 de euro.

Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro (fără TVA).

Proiectele se depun exclusiv în platforma PNRP, până pe 8 mai 2024, ora 17:00.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Educației

Vizualizări: 795