Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MADR: Ghidul privind investițiile în exploatații agricole, lansat în consultare

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a lansat miercuri, 27 martie 2024, în consultare publică Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020.

Solicitanți eligibili: fermieri și formele asociative ale acestora pentru sectorul vegetal.

Sprijinul acordat prin acest pachet al componentei submăsurii va contribui la îmbunătățirea performanțelor exploatațiilor agricole prin creșterea competitivității activității agricole, a diversificării activităților  agricole și a creșterii calității produselor obținute, la restructurarea exploatațiilor de dimensiuni mici și medii și transformarea acestora în exploatații comerciale, precum și la încurajarea dezvoltării formelor asociative.

Conform comunicatului oficial, în cadrul acestei sesiuni, vor beneficia de alocare distinctă proiectele încadrate ca achiziții de utilaje agricole pentru cultura sfeclei de zahăr.

Propunerile sau observațiile se transmit pe adresa de e-mail pndr@madr.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării.

Descarcă documentele

Sursa: MADR

Vizualizări: 257