Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia energetica nationala, dezbatuta la Mediafax Talks about Energy

Necesitatea unei strategii energetice nationale care sa revitalizeze acest sector va fi dezbatuta de reprezentanti ai autoritatilor si ai companiilor de exploatare, transport si distributie din domeniu la conferinta Mediafax Talks about Energy, ce va avea loc joi, 28 mai, la Hotel JW Marriott, de la ora 10.00.

Evenimentul organizat de Mediafax va pune in discutie teme precum posibilitatile de crestere a exporturilor de energie ale Romaniei in regiune, efectele reducerii necesarului energetic la marii consumatori aflati in criza si statusul angajamentelor europene privind producţia de energie din surse regenerabile. Totodata, cei prezenti vor analiza posibilele solutii pentru suplinirea scaderii productiei si diminuarea dependenţei de importurile din Rusia, impactul evolutiei preturilor la petrol si gaze naturale asupra strategiilor companiilor si efectele crizei asupra activitatilor de extractie, respectiv rafinare si distributie. De asemenea, in contextul in care pe 25 mai va avea loc o sedinta a coalitiei dedicata viitoarei strategii energetice, participantii la Mediafax Talks about Energy vor vorbi despre privatizarea sau posibila formare a unor companii integrate de productie de energie electrica.

Printre speakerii evenimentului se numara Mircea Geoană - presedintele Senatului si presedintele PSD, Tudor Serban - secretar de stat in Ministerul Economiei, Iulius Dan Plaveti - vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Frank Hajdinjak - director general al E.ON Romania si Peter Kiss - Partner KPMG, Global Power & Utilities Sector Leader.

Mediafax Talks about Energy se va desfasura joi, 28 mai, in Salonul D al Hotelului JW Marriott, incepand cu ora 10.00. Inscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/energy, pana pe 27 mai. Abonatii fonduri-structurale.ro beneficiaza de o reducere de 20% din taxa de participare.

Evenimentul are ca parteneri companiile KPMG si E.ON Romania, iar ca sponsori – Enel si CertAsig. Conferinţa este organizată cu sprijinul Fonduri-structurale.ro, al The American Chamber of Commerce in Romania (AmCham Romania), al Asociatiei Municipiilor din Romania si al Petroleum Club.

Vizualizări: 86