Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru proiecte de inovare

Tinand cont de activitatile din cadrul Proiectului BISNet Transylvania, ADR Centru prezinta celor interesati o noua oportunitate, in special pentru IMM-uri, dar si pentru autoritati de drept public si privat. Este vorba despre posibilitatea acestora de a beneficia de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea unor proiecte in domeniul eco-inovarii.

Acest program de finantare face parte din initiativele CE de a sustine activitatile inovative in domeniile produselor, serviciilor si tehnologiilor care determina o utilizare rationala a resurselor naturale si actioneaza in sensul diminarii deteriorarii mediului natural.

In acest sens a fost lansata, pe data de 20 aprilie 2009, in cadrul Programului pentru Competitivitate si Inovare (CIP), sesiunea de cereri de proiecte in domeniul eco-inovarii, pentru anul 2009. Initiativa „CIP Eco-innovation – First Application and Market Replication Projects” (CIP Eco-inovare – Prime aplicatii si Proiecte Replicate pe Piata) este o componenta a Programului Antreprenoriat si Inovare (EIP) si are ca obiectiv imbunatatirea accesului IMM-urilor la finantare si servicii suport pentru afaceri si inovare.

Prezentul program are 4 domenii prioritare de actiune si anume: reciclarea materialelor, constructiile, sectorul alimentar si al bauturilor si afacerile verzi/achizitiile inteligente.

Proiectele finantate pe aceste domenii sunt cele care genereaza produse noi sau folosesc tehnologii ecologice noi. De asemenea, se finanteaza si replicarea pe piata a unei game diversificate de produse, servicii, procese, tehnici sau procedee demonstrate din punct de vedere tehnic, dar care, datorita unor riscuri intarziate au nevoie de o sustinere suplimentara pentru a penetra in mod semnificativ piata.

Solicitantii eligibili sunt persoanele juridice, de drept public sau privat, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul statelor membre UE, Centrele Comune de Cercetare ale Comisiei Europene si organizatiile internationale.

Cererile de finantare vor fi redactate in limba engleza si depuse prin intermediul sistemului informatic on-line de depunere utilizat de CE. Acestea pot fi depuse individual sau in parteneriat pana pe data de 10 septembrie 2009, ora 17:00 (ora locala la Bruxelles).

Bugetul alocat prezentei initiative, acesta este in valoare de 30 de milioane de euro, iar durata de implementare este de maxim 3 ani.

Informatii suplimentare, ghidurile aferente programului si instructiunile de aplicare online pot fi obtinute accesand site-ul: http://ec.europa.eu/ecoinnovation.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 181