Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a semnat contractul de finantare pentru managementul deseurilor in Judetul Giurgiu

Ministrul interimar al Mediului, Elena UDREA, a semnat ieri, 03.11.2009, la sediul Ministerului Mediului, contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul "Sistem de management integrat al deseurilor solide în judetul Giurgiu".

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Judetean Giurgiu. Prin acest proiect vor fi construite un depozit judetean de deseuri la standarde europene, o statie de sortare a deseurilor si o statie de compostare, toate situate in localitatea Fratesti, precum si alte facilitati de colectare a deseurilor (platforme si centre de colectare). De asemenea, vor fi inchise si ecologizate 2 depozite urbane de deseuri neconforme situate in localitatile Giurgiu si Bolintin Vale si vor fi achizitionate echipamente de colectare a deseurilor.

Valoarea totala a proiectului este de 26.759.852 Euro fara TVA.
Cea mai mare parte a populatiei judetului Giurgiu, aproximativ 297.859 locuitori, va beneficia de rezultatele acestui proiect, prin care se va asigura colectarea deseurilor in proportie de 100% în mediul urban si de 90% in mediul rural.

In timpul implementarii proiectului se vor crea aproximativ 170 de locuri de munca, iar dupa finalizarea investitiilor, în 2011, vor fi generate circa 150 de locuri de munca.

Sursa : www.mmediu.ro

Vizualizări: 179